Nieuws PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Wim Verhoeven   
zondag 27 januari 2008 15:29

Nieuws

WESTFALIA-VAN is overgenomen
Dit is niet de fabriek waar de Volkswagens nu zijn campers produceerd.
Westfalia-VAN heeft inmiddels weer een doorstart gemaakt.

Volkswagen blijft als camperbouwer op de markt.

In 2003 besluit Volkswagen als eerste en enige autofabrikant de productie van de compacte campers zelf ter hand te nemen. In Hannover-Limmen wordt een geschikte produktie locatie gevonden, op enkele minuten van de fabriek. Vanaf dit moment worden de auto's ook volledig voorbereid geproduceerd, dat wil zeggen dat er niet meer geboord of gezaagd hoeft te worden in de carrosserie. Het gat in het dak, voor de water toe- en afvoer en ook voor de elektrische aansluiting zitten al in de carrosserie. Bovendien is de carrosserie nu volledig verzinkt, roest heeft geen schijn van kans meer!. Volkswagen gaat nog veel verder, voor het interieur wordt nu techniek uit de ruimtevaart en de moderne jachtbouw gebruikt. Hierdoor is het interieur niet alleen veel lichter, ook wordt er nog eens bijna 60 liter meer bergruimte gevonden.
De caravan- en camperdealers hebben het druk: in het eerste kwartaal van dit jaar zijn er volgens de BOVAG maar liefst 24,2% meer gebruikte campers van de hand gegaan dan in het eerste kwartaal van 2010, evenals 4,4% meer gebruikte caravans.


Ook de hoeveelheid nieuw geregistreerde campers is, zoals al eerder vermeld, behoorlijk gestegen. De stijging in het aantal verkochte tweedehands caravans compenseert overigens nagenoeg de daling in het aantal nieuwe caravans: de stijging bij de gebruikte caravans bedraagt 110 stuks terwijl de daling bij de nieuwe caravans 111 stuks bedraagt.

Laatst aangepast op zaterdag 01 oktober 2011 15:35